در مورد شرکت هرمی چه می دانید؟
امروزه با توجه به شرایط اقتصادی که حاکم شده است بسیاری از مردم در تلاش اند تا بتوانند از روشهای سرمایهگذاری استفاده کنند که در مدت زمان کوتاه آنها را به سود بسیار زیادی برسند البته در این روش ها قطعاً ریسک های زیاد و خطرهای بسیار زیاد وجود دارد و گاهی ممکن است به دلیل عدم شناخت آنها به یک بار سرمایه فعلی شان را نیز از دست بدهند. به دلیل کاهش فعالیت های تولیدی و صنفی میزان آمار سرمایه گذاری به روش های پرخطر و دارای ریسک افزایش پیدا کرده است. اگر میخواهید عجولانه تصمیم بگیرید و به سراغ چنین شرکتهای بروید این جمله را به خاطر بسپارید که هیچ گاه یک شبه نمی توان پولدار شد.
این نمونه سرمایهگذاریها میتواند شامل فعالیت در بازار بورس یا حتی خرید و فروش سکه و طلا باشد و البته گاهی برخی از افراد به دلیل تمایل به سود بیشتر و راحتی اقدام به مشارکت در شرکت های هرمی می کنند و این نمونه شرکت ها را انتخاب می کنند؛ به منظور آشنایی با شرکتهای هرمی و روش های سرمایه گذاری آن ها ادامه مطلب را به دقت مطالعه کنید.
در شرکتهای هرمی آنچه که مد نظر سودجویان می باشد سودرسانی و کسب سود برای خودشان می باشد و در واقع در کشور منجر به ایجاد اختلالات اقتصادی خواهند شد تا جایی که امروزه به عنوان یک معضل جدی برای اقتصاد محسوب می شوند. قطعاً وجود شرکت های هرمی برای جامعه مفید نیست و میتواند ضررهای زیادی را به افراد جامعه وارد کند. متاسفانه برخی از افراد هیچ اطلاعاتی در خصوص شرکت های هرمی ندارند و ممکن است ناخواسته گرفتار این شرکتها شوند به همین جهت همیشه توصیه میشود قبل از هر نوع سرمایه گذاری نسبت به کسب اطلاعات در خصوص سازمان و شرکت مورد نظر اقدام کرده و پس از آن سرمایه گذاری را شروع کنید.
وجود شرکت های هرمی را می توان یک نوع پدیده جدید در اقتصاد کشور دانست و این شرکتها برای جذب سرمایهگذاری و مخاطبان خود اقدام به استفاده از روش های متفاوتی می کنند که برای مخاطب جذاب باشد و به نوعی وسوسه انگیز نیز می باشد. هدف اول در شرکتهای هرمی حضور زنجیرهای افراد می باشد و فرآیند کار در شرکت هرمی به این صورت است که بیش از هر چیزی افرادی در آن به کار مشغول می گردد و پس از آن در شرکت افراد به عنوان زیرمجموعه استخدام خواهند شد و در واقع به معنی ریشه دار کردن شرکت های هرمی خواهد بود. شاید در نگاه اول آسیب ها در خصوص این شرکت ها مطرح نگردد و در هیچ کشوری تقریباً موجود شرکت های هرمی ممنوع نبوده اما بعد از راه اندازی این شرکت ها و کلاهبرداری هایی که به این واسطه صورت گردید مردم بیشتر به مشکلات و آسیبهای ناشی از شرکت های هرمی پی بردند و برای وجود آنها محدودیت های متفاوتی مطرح گردید.
آیا شرکتهای شبکه ای و هرمی یکسان هستند؟ دقت داشته باشید که این دو شرکت با یکدیگر متفاوت هستند اما معمولاً شرکت های هرمی با سود افراد عضو در این مجموعه کار می کنند اما شرکت های شبکه ای بر اساس فروش یک محصول می باشند و از روشهای جدید و سنتی استفاده می نمایند تا به هدف برسند.
حتی این امکان وجود دارد در شرکت هرمی آنها خدمات یا کالایی را به منظور ارائه نداشته باشند و تنها به افراد وعده بدهند که در یک مجموعه خیالی عضو شوند یا برای خرید یک کالا که هیچ ارزش و اعتبار خارجی ندارد اقدام کنند.
این سوال ممکن است به وجود بیاید که آیا شرکتهای هرمی از نظر فعالیت قانونی هستند یا نه؟ در گذشته هیچ ماده ای وجود نداشت که کار آنها را منع کند اما امروزه در مواد قانونی به صورت ضمنی یا صریح شرکتهای هرمی جرم انگاری گردیدهاند و تمامی موارد از نمایندگی و عضو گیری دارای مجازات خاص می باشند.
آنچه که سبب میشود تا افراد در این شبکه ها عضو شوند طمع پولدار شدن در مدت زمان کوتاه می باشد و متاسفانه نسل جوان بیشتر درگیر این موضوع خواهند شد چرا که هیچ اطلاعاتی ندارند و در این حوزه بی تجربه هستند و زودتر تحت تاثیر قرار خواهند گرفت و به همین جهت شرکت های هرمی هدف اصلی شان را بر روی این افراد و به نوعی افراد مبتدی متمرکز نموده اند. تنها راهکاری که می تواند از به دام افتادن افراد در شرکت های هرمی جلوگیری کند افزایش میزان اطلاعات و سطح آگاهی آن ها نسبت به این شرکت ها می باشد.
مجازات شرکت های هرمی به چه صورت است؟
هرگونه راه اندازی و عضویت در مجموعه هایی که فعالیت شان به شکل غیرقانونی است به نوعی جرم تلقی می شود و برای آنها مجازات خاصی در نظر گرفته میشود و به همین جهت قبل از اینکه شما با این نمونه شرکتها صحبت کنید بهتر است از وکلای خبره که مسلط به قانون هستند استفاده نمایید.
در قوانین مختلف مجازاتی که مرتبط با شرکتهای هرمی و فعالیت در آنها باشد ذکر گردیده است. در صورتی که شرکت های هرمی به شکل گسترده اقداماتی انجام داده باشند و به نوعی که در اقتصاد کشور اختلالات ایجاد شده باشد با عنوان افساد فی الارض شناخته خواهد شد و موسسان مطابق ماده ۲۸۶ قانون به اعدام محکوم می گردد اما اگر شرایط ذکر شده برای آنها صورت نگرفته باشد با توجه به قانون این افراد به دلیل اینکه در نظام اقتصادی اختلال ایجاد کردهاند مجرم هستند و در قانون اخیر با توجه به شناخته شدن آنها به عنوان مجرم به مواردی چون شلاق تعزیری، حبش و پرداخت تا ۲ در برابر درآمد حاصله محکوم خواهند شد.
برای اینکه از شرکتهای هرمی شکایت شود؛ اگر مدرک یا سندی برای پرداختهای خود داشته اید میتوانید به منظور استرداد وجه خود این شرکت را الزام نمایید و در این شرایط برای تنظیم درخواست اقدام کرده و الزام شرکت را از دادگاه بخواهید. بد نیست که بدانید معمولا شرکت های هرمی برای اینکه کار خود را قانونی جلوه بدهد از افراد امضاهایی را دریافت می کند که مطابق میل شخصی خود مبالغ مورد نظر را در اختیار شرکت قرار دادهاند. اگر چنین شرایطی انجام شده باشد باید به تنظیم یک شکواییه بپردازید.
مجازات کلاهبرداری
کلاهبرداری یکی از واژه های آشنایی میباشد که ممکن است هر کدام از ما در زندگی یک بار آن را تجربه کرده باشیم؛ برای اینکه در دام کلاهبرداری گیر نکنیم نیاز است که حتما اطلاعات خودمان را در این زمینه افزایش بدهیم. به بیانی ساده می توان گفت هر کس که منجر به فریب مردم از طریق حیله و تقلب شود و مالی یا اختیاراتی را تصرف کند نوعی کلاهبردار محسوب می شود.
زمانی کلاهبرداری رخ می دهد که مال یک شخص را برده باشد و در این رابطه یک طرف به عنوان کلاهبردار و طرف دیگر به عنوان قربانی و مالباخته معرفی میشود و برای شخص کلاهبردار مجازاتی هم در نظر گرفته می شود.
کلاهبردار فردی است که با فریب قربانی سعی می کند تا مال او را ببرد و و بدین منظور حیله ای را به کار می برد بگونهای که شخص قربانی با رضایت خود مال را در اختیار کلاهبردار می گذارد. به بیان دیگر می توان گفت که کلاهبردار با صحنه سازی و انجام امور متقلبانه منجر میشود تا فرد قربانی گمراه شود.
آن چیزی که سبب میشود تا مجازات کلاهبرداری و جرم آن از دیگر جرایم جدا محسوب شود آن بوده که معمولاً در بیشتر جرائم بدون آگاهی از صاحب مال انجام میشود و حتی گاهی به علت استفاده از وسایل خشونت آمیز مال از قربانی به مجرم انتقال داده میشود و این با وجودی ست که مالک مال در کلاهبرداری فریب میخورد و با توجه به رضایت مال خود را در اختیار کلاهبرداری قرار میدهد.
مجازات کلاهبرداری چگونه است؟
فردی که اقدام به انجام کلاهبرداری مشدد می کند معمولاً از دو تا ده سال حبس برای او در نظر گرفته میشود و همچنین محکوم به پرداخت جزای نقدی خواهد بود. اما اگر کلاهبرداری از نوع ساده باشد علاوه بر جزای نقدی مجازات آن یک تا ۷ سال حبس خواهد بود.
در کلاهبرداری مشدد و ساده پس از آن که مجازات فوق برای کلاهبردار تعیین شد حتماً باید مالی را که از کلاهبرداری به دست آورده به صاحب آن بازگرداند که به عنوان رد مال شناخته می شود.
مجازات که برای کلاهبرداری مشدد در نظر گرفته می شود نسبت به کلاهبرداری ساده بیشتر است و معمولاً در سه وضعیت زیر رخ خواهد داد: کلاهبرداری به واسطه موسسه های عمومی و شهرداریها، نهادهای انقلابی یا کارمند دولت صورت گرفته باشد.
فرد مرتکب خود را به عنوان یک موسسه عمومی یا شهرداری یا مامور دولت یا شرکتهای دولتی و نهادهای انقلابی معرفی نموده باشد.
در حالت سوم به این صورت است که مرتکب از طریق تبلیغ عامه با وسایلی مثل تلویزیون، روزنامه و… مردم را فریب داده است.
کلاهبرداری رایانه ای چیست؟
اگر فردی به واسطه اینترنت و کامپیوتر یا سامانه های مخابراتی و رایانهای اقدام به کلاهبرداری کرده باشد به عنوان کلاهبرداری اینترنتی شناخته می شود. البته شخص کلاهبردار در کلاهبرداری اینترنتی با اختلال در سامانه های اینترنتی به واسطه فریب پول یا مال دیگران را بدست آورده است.
در کلاهبرداری های ساده شخص کلاهبردار با قربانی رو در رو خواهد شد و منجر به فریب وی میگردد اما معمولاً در کلاهبرداری اینترنتی چنین چیزی وجود ندارد و شخص قربانی با کلاهبردار رو در رو نیست و مجازاتی که برای کلاهبرداری رایانهای درنظر گرفته می شود معمولاً از یک تا ۵ سال حبس خواهد بود.
اگر مورد کلاهبرداری قرار گرفته اید و قصد شکایت را دارید حتماً باید مدارک شناسایی از جمله شناسنامه و کارت ملی با سند و مدرکی که نشان دهنده کلاهبرداری باشد را به نهاد مربوطه ارائه کنید.
مراحل شکایت کیفری کلاهبرداری به این صورت است که شما می توانید برای مشاوره از وکیل کمک بگیرید و تنظیم شکوایئه آن را نیز به وکیل بسپارید و پس از آن برای حضور در دادگاه نیز باید آماده باشید. البته تمامی موارد می تواند توسط وکیل شما انجام شود.
انواع کلاهبرداری اینترنتی را بشناسید:
همانطور که اشاره کرده ایم یکی از نمونه های رایج کلاهبرداری به کلاهبرداری از طریق اینترنت اشاره می کند که شما باید روشهای این نمونه کلاهبرداری را بشناسید و بدانید که مهمترین آنها به واسطه حساب های بانکی، از طریق جعل هویت یا سرقت، استفاده از دامنه های جعلی، پینگ و هک کردن بانک های اطلاعاتی صورت می گیرد.
وقتی که صحبت از کلاهبرداری از طریق حسابهای بانکی میشود یعنی وقتی این اتفاق رخ میدهد که مجرمان اقدام به سرقت کارت بانکی شما کنند و از طریق های مختلفی اطلاعات حساب شما را پیدا نمایند و نسبت به خالی کردن حساب اقدام کنند؛ معمولا زمانی ما متوجه می شویم که مورد حمله این نوع کلاهبرداری قرار گرفته ایم که تراکنشهای ناشناسی در حساب بانکی ما ایجاد شده باشد یا مثلاً ممکن است پیامکهای دریافت کنیم که مبلغ زیادی از حساب کسر شده و این نمونه کلاهبرداری به واسطه درگاه های بانکی جعلی یا فروشگاههای آنلاین صورت میپذیرد.
جعل هویت یا سرقت نیز از دیگر روش های کلاهبرداری محسوب می شود که در چنین شرایطی یک فرد به اطلاعات شخصی شما دسترسی داشته و اقدام به کلاهبرداری میکنند و این کلاهبرداران با استفاده از اطلاعات شخصی قربانی نسبت به افتتاح حساب های بانکی یا استفاده از تسهیلات مالی کارتهای اعتباری یا دریافت گذرنامه و دیگر مدارک هویتی به نام شخص قربانی می نمایند؛ در هر صورت سرقت اطلاعات به تنهایی کلاهبرداری حساب نمیشود اما اگر اقدامات فوق انجام شود جرم کلاهبرداری اینترنتی رخ می دهد.
هک کردن بانک های اطلاعاتی هم جزء نمونه کلاهبرداریهای اینترنتی محسوب می شود. به این صورت که یک شرکت یا سازمان برای مشتریان خود بانک اطلاعاتی دارد که در آن اطلاعات افراد و حسابهای شخصی شان نگهداری خواهد شد و در این شرایط کلاهبرداران نسبت به هک بانکهای اطلاعاتی اقدام میکند و به اطلاعات دسترسی خواهند داشت و از آنها به طروق مختلفی استفاده می کنند پس هک کردن بانک های اطلاعاتی نیز از روشهای کلاهبرداری محسوب میشود که باید برای پیشگیری از آن اقدامات جدی صورت بگیرد.
علاوه بر موارد گفته شده استفاده از دامنه های جعلی به عنوان یک روش دیگر کلاهبرداری محسوب میشود که هم کسب و کارها و هم مردم عادی را تهدید میکند که باید مراقبت بیشتری را داشته باشد. در روش کلاهبرداری فیشینگ نیز به این صورت است که برای قربانیان پیامک و ایمیل های جعلی ارسال می شود که شامل بعد افزار یا ویروس هستند و با استفاده از آنها می توانند اطلاعات سیستم رایانهای شخص قربانی را به دست بیاورند و منجر به آسیب به سیستم قربانی میشوند و در نهایت قربانی را با اطلاعات به دست آمده تهدید می کنند یا از آن سوء استفاده خواهند کرد.