پانزیکلاهبرداری

کلاهبرداری دسیسه پانزی اپلیکیشن رومیکس

کلاهبرداری پانزی شیوه ای است که در آن فرد کلاهبردار بجای کسب سود از یک فعالیت مولد اقتصادی، به کسب سود از طریق زیرمجموعه گیری (در اصطلاح هرم) اقدام می نماید. در این شیوه، سود هر شخص و از جمله شخص کلاهبردار از سرمایه ای که اشخاص جدید برای ورود به مجموعه (هرم) می پردازند تامین می شود. بنابراین در یک کلاهبرداری پانزی فعالیت سودآور واقعی (تولیدی یا خدماتی) وجود ندارد و سود توزیعی از محل سرمایه افراد جدید تامین می گردد. به همین دلیل است که یک فعالیت پانزی در نهایت و زمانی که ورودی سرمایه آن کم شود از هم خواهد پاشید.

رومیکس – پروژه سالم یا کلاهبرداری؟

اپلیکیشن رومیکس به کاربران خود وعده پرداخت سود ماهانه تا ۴۰ درصد را می دهد. علاوه بر اینکه هیچ کسب و کار واقعی امکان پرداخت سود تضمین ۴۰ درصدی را ندارد، بررسی این اپلیکیشن نشان می دهد که اصولا هیچ کسب و کار واقعی نیز وجود ندارد. سکه هایی که در اپلیکیشن مزبور معامله می شوند سکه های مجازی هستند که دارای هیچ ارزش واقعی نیستند. پرداخت سود تضمینی بالا و مشخص نبودن دقیق نوع فعالیتی که چنین سودی را ایجاد می کند، از جمله مواردی است که نشان دهنده وجود فعالیت پانزی است.

این اپلیکیشن تا پیش از حذف از کافه بازار و مایکت به ترتیب بیش از ۲۰ و ۳۰ هزار نصب را نشان می داد که نشان دهنده استفاده گسترده آن در سطح کشور است.

https://archive.is/PibwQ
https://archive.ph/8DMoW

با بررسی نظرات کاربران میتوان دید که اپلیکیشن بابت ثبت نظر مثبت به کاربران خود وعده سکه ای را میدهد که قیمت آن ها ثابت نیست و مشخص نیست این قیمت بر چه اساسی افزایش یا کاهش میابد.

هویت مالکین اپلیکیشن رومیکس

بررسی صورت گرفته در زمان فعالیت سایت رومیکس در سال ۲۰۲۳، نشان می دهد که دامنه rumix[.]ir متعلق به گردانندگان اپلیکیشن رومیکس است، هویت تاریخی مالکین این دامنه را در سایت whoisxmlapi.com بررسی میکنیم:

Registrant Name:alireza kordi
Registrant City:shiraz
Registrant State/Province:fars
Registrant Country:IRAN (ISLAMIC REPUBLIC OF)
Registrant Email:[email protected]
Registrant Phone:07132335306

با جستجوی بیشتر به اسم “علیرضا کردی” میرسیم: https://archive.is/hO7WX

(بررسی و اطلاعات فوق مربوط به سال ۲۰۲۳ و پیش از خارج شدن دامنه مزبور از دسترس است.)

نتیجه گیری:

بررسی صورت گرفته نشان می دهد که اپلیکیشن رومیکس بسیاری از ویژگی های یک کلاهبرداری پانزی را داراست.

  • از یک سو مشخص نیست که فعالیت آن دقیقا چیست و چه مقدار سود ایجاد می کند.
  • این اپلیکیشن هیچ نوع فعالیت تولیدی یا خدماتی ندارد و معامله یا به دست آوردن سکه های مجازی بدون پشتوانه در این اپلیکیشن هیچ نوع سود واقعی ایجاد نمی کند.
  • این اپلیکیشن دارای سیستم زیرمجموعه گیری است و لذا فعالیتی هرمی محسوب می شود.
  • سود ۴۰ درصد در ماه بسیار بیشتر از سودی است که یک کسب و کار واقعی قادر به پرداخت آن باشد.

مجموع موارد فوق نشان می دهد که سرمایه گذاری در این اپلیکیشن دارای ریسک بسیار بالایی است.

لینک کوتاه : webamooz.com/?p=31120

نوشته های مشابه

۲ دیدگاه

  1. سلام من میخوام از رومیکس شکایت کنم ولی نمیدونم چطور باید این کار رو انجام بدم واز چه کسی باید شکایت کنم .لطفا اگر اطلاعات دارید دراختیارم بزارید ممنونم

  2. سلام من جدیدا یه پروژه پانزی وحشتناک پیدا کردم یکی سرمایه گذاری فارابی است که ادعا دارد روزانه ۱۰ درصد به شما سود می دهد و هییییچ ضرری هم ندارد بعد من از تلسکم استفاده کردم فهمیدم با سرمایه گذاری ۵۰۰۰ دلار معادل ۲۰۰ میلیون تومان میتونم در عرض ۵ ماه بیل گیتس و در عرض ۷ ماه تولید ناخالصامریکا رو به دست بیارم :))))

    آدم نمیدونه چی بگه…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا