امروزه با گسترش اینترنت و دسترسی آسان به اطلاعات، بسیاری از افراد به دنبال راههای سریع و آسان برای سرمایهگذاری و کسب درآمد هستند. اما همین امر باعث شده تا کلاهبرداران اینترنتی نیز فرصتهای زیادی برای سوءاستفاده از افراد ناآگاه پیدا کنند. یکی از این موارد سایت “ICBroker” است که در این مطلب به بررسی آن و نحوه شناسایی کلاهبرداریهای مشابه میپردازیم.
ICBroker: کلاهبرداری یا فرصت سرمایهگذاری؟
سایت “ICBroker” یکی از سایتهایی است که ادعا میکند امکان سرمایهگذاری با بازدهی بالا (به اسم استیکینگ، ولی در عمل پانزی) را برای کاربران فراهم میکند. اما بررسیهای متعدد نشان دادهاند که این سایت یک کلاهبرداری است. در ادامه، به نکاتی که میتواند به شما کمک کند تا این گونه کلاهبرداریها را شناسایی کنید، میپردازیم.
علائم هشداردهنده (رد فلگها) در کلاهبرداریهای اینترنتی مانند ICBroker
سودهای تضمینی و همیشگی: هیچ شرکتی نمیتواند سودهای تضمینی و همیشگی را ارائه دهد. اگر جایی ادعا میکند که میتواند به شما سودهای دائمی بدهد، باید بدانید که با یک کلاهبرداری روبرو هستید. تنها بانکها و موسسات مالی معتبر میتوانند سودهای تضمینی بدهند.
خطاهای گرامری و املایی در سایت: سایتهای کلاهبرداری اغلب پر از خطاهای گرامری و املایی هستند. این نشان دهنده عدم حرفهای بودن و نامعتبر بودن آنها است.
نداشتن مجوزهای معتبر: همیشه بررسی کنید که آیا شرکت مورد نظر دارای مجوزهای معتبر از نهادهای نظارتی مالی است یا خیر. در مورد “ICBroker”، ادعای آنها مبنی بر داشتن مجوز از “FCA” بریتانیا دروغ است و این نهاد هشدارهایی علیه این سایت صادر کرده است (آرشیو).
*وبسایت FCA (مرجع راهبرد امور مالی انگلستان) این هشدار را در زمانی داده است که آدرس ICBroker با دامنه com. بود است. بعدها دامنه آن به io. تغییر کرده است. اما بر طبق این آرشیو، دامنه دات کام هم متعلق به همین وبسایت بوده است (آرشیوهای بیشتر از دامنه دات کام).
ادعاهای غیرواقعی و بیش از حد خوب: اگر سایت یا شرکتی ادعا میکند که میتوانید به سرعت و بدون هیچ گونه ریسکی ثروتمند شوید، باید بسیار محتاط باشید. هیچ طرحی برای به سرعت ثروتمند شدن در دنیای امور مالی وجود ندارد.
پرداخت پول از پول خودتان: یکی از روشهای کلاهبرداریهای پانزی این است که به شما وعده سودهای بزرگ میدهند و این سودها را از پول افراد جدید پرداخت میکنند. وقتی که تعداد افراد جدید کاهش یابد، سیستم فرو میریزد و شما تمام پول خود را از دست میدهید.
سوء استفاده از استیکینگ ارزهای دیجیتال به شکل پانزی
استیکینگ (Staking) ارزهای دیجیتال یکی از روشهای محبوب برای کسب درآمد در دنیای ارزهای دیجیتال است. در این روش، کاربران ارزهای خود را در یک پلتفرم قفل میکنند تا به امنیت و عملکرد شبکه کمک کنند و در عوض، پاداشی به شکل ارز دیجیتال دریافت میکنند. اما متأسفانه، برخی از کلاهبرداران از این روش به عنوان پوششی برای ایجاد طرحهای پانزی استفاده میکنند.
در این طرحها، کلاهبرداران وعده بازدهیهای بسیار بالا و تضمینی را به کاربران میدهند. آنها ادعا میکنند که با استیکینگ ارزهای دیجیتال میتوانید در مدت کوتاهی به سودهای هنگفتی دست یابید. اما واقعیت این است که این بازدهیها از پول کاربران جدید تأمین میشود و نه از سود واقعی حاصل از فعالیتهای شبکه. به محض کاهش ورود کاربران جدید، سیستم فرو میریزد و اکثر کاربران سرمایه خود را از دست میدهند.
یکی از نشانههای اصلی کلاهبرداریهای پانزی در حوزه استیکینگ، عدم شفافیت در مورد نحوه تولید سود و فعالیتهای پشت پرده است. کلاهبرداران اغلب از اصطلاحات پیچیده و تخصصی برای جلب اعتماد کاربران استفاده میکنند و اطلاعات دقیق و مستندی ارائه نمیدهند. به همین دلیل، توصیه میشود که قبل از ورود به هر گونه سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال، تحقیقات دقیقی انجام دهید و از معتبر بودن پلتفرمها اطمینان حاصل کنید. همچنین، به یاد داشته باشید که هیچ سودی بدون ریسک نیست و وعدههای بازدهی بالا و تضمینی غالباً نشانهای از کلاهبرداری هستند.
سید مهداد خاتمی؛ گرداننده و صاحب ICBroker
سید مهداد خاتمی یکی از افراد کلیدی پشت سایت ICBroker است که به کلاهبرداریهای گستردهای در حوزه سرمایهگذاری اینترنتی متهم است. وی در اینستاگرام به تبلیغ و ترویج فعالیتهای خود میپردازد و سعی دارد با استفاده از نامها و عناوین جعلی، خود را معتبر جلوه دهد.
فعالیتها و ادعاهای سید مهداد خاتمی
سید مهداد خاتمی به عنوان گرداننده سایت ICBroker، از طریق تبلیغات فریبنده، وعده سودهای کلان و تضمینی به کاربران میدهد. بررسیها نشان میدهد که این سایت یکی از کلاهبرداریهای پانزی است که سودهای وعدهدادهشده را از پول افراد جدید تأمین میکند. این روش کلاهبرداری نه تنها غیرقانونی است، بلکه باعث از دست رفتن سرمایههای بسیاری از افراد شده است.
استفاده سید مهداد خاتمی از رپورتاژ آگهی
یکی از روشهای مورد استفاده سید مهداد خاتمی (مانند بسیاری از کلاهبرداران دیگر) برای افزایش اعتبار خود و جذب کاربران بیشتر، استفاده از رپورتاژ آگهی در رسانههای مختلف است. وی با پرداخت هزینه (با واسطه) به رسانههای معتبری مانند یاهو فایننس، تک تایمز، فوربز لهستان! و رسانههای ایرانی انگلیسی زبان، مانند ایران پرس گزارشهای تبلیغاتی در مورد خود منتشر میکند. این مقالات که به صورت رپورتاژ آگهی ارائه میشوند، تنها به منظور فریب کاربران و جلب اعتماد آنها منتشر میشوند.
لینک آرشیو پست اینستاگرام مصاحبه با یاهو فایننس
لینک آرشیو پست اینستاگرام مصاحبه با تک تایمز
سید مهداد خاتمی در توییتر و اینستاگرام خود ادعا کرده است که با رسانه بلومبرگ نیز مصاحبه کرده است (آرشیو توییت، آرشیو پست اینستاگرام)؛ اما مطلب او از روی وبسایت بلومبرگ پاک شده است (لینک مطلب در بلومبرگ | لینک آرشیو).
سید مهداد خاتمی چگونه در وبسایتهای خبری خارجی رپورتاژ میخرد؟
اگر در خبر یاهو فایننس برای سید مهداد خاتمی دقت کنیم، در بالای عنوان مصاحبه! اسم وبسایت https://www.globenewswire.com بعنوان مرجع دیده میشود.
با هم بررسی میکنیم کار وبسایت globe news wire چیست؟
وبسایت GlobeNewswire یکی از بزرگترین سرویسهای توزیع اخبار و انتشار بیانیههای مطبوعاتی در جهان است. این سرویس به شرکتها امکان میدهد تا بیانیههای مطبوعاتی و محتوای چندرسانهای خود را به مخاطبان جهانی از جمله رسانهها، سرمایهگذاران و مصرفکنندگان ارسال کنند. خدمات GlobeNewswire از توزیع هدفمند در بیش از 130 کشور و به 35 زبان محلی پشتیبانی میکند.
لیست خدمات و هزینههای آن را میتوانید در این لینک ببنید.
روش کار این وبسایت به این گونه است که ابتدا یک رپورتاژ خبری را در وبسایت خود منتشر میکند، سپس آن را در سایر وبسایتهای حوزه سرمایهگذاری، همانطوری که در مثال یاهو فایننس تصویر آن در بالا آورده شده است، بازنشر میکند. در بقیه رسانههای ادعا شده نیز عبارت GLOBAL NEWSWIRE را میتوان مشاهده کرد.
رپورتاژ آگهیهای مهداد خاتمی در رسانههای ایران
مانند بسیاری دیگر از کلاهبرداران معرفی شده در وب آموز، مهداد خاتمی، صاحب وبسایت ICBroker در رسانههای ایرانی مانند تابناک، خبرگزاری دانشجو، ایلنا، رکنا و باز هم خبرگزاری رکنا با عنوان «کارآفرین ایرانی اعلام شد»!!!، حرف تازه و کافه دانش نیز رپورتاژ آگهیهایی متعددی را تهیه کرده است (آرشیو جستجوی گوگل اسم سید مهداد خاتمی در بخش اخبار/نیوز). مشخص نیست رسانههای ایرانی تا کی قصد انتشار این رپورتاژ آگهیهای غیرمسئولانه را دارند!
همانطور که در لینکهای بالا مشاهده میکنید هیچ اشارهای به کلمه «رپورتاژ آگهی» در هیچیک از این رسانهها نشده است! همچنین همانطوری که در لینک آرشیو رپورتاژ آگهی خبرگزاری ایلنا میبینید، با اسم بردن و ارائه گزارش از روی رپورتاژ «فوربز لهستان» که در بالا به آن اشاره شد، وجهای موجه به این فرد میدهد. یعنی رپورتاژ خبری روی یک رپورتاژ آگهی خارجی دیگر! و به همین سادگی مخاطبین خود را فریب میدهند.
ارتباط سید مهداد خاتمی با دیگر کلاهبرداران معرفی شده در وب آموز
سید مهداد خاتمی با افرادی مانند بهروز کمالیان (تامین امنیت پیج اینستاگرام!) و پدرام خلیفه (که در حوزه کلاهبرداریهای اینترنتی و قمار غیرقانونی فعالیت دارد)، در راه اندازی شرکتی به نام «پرشین گارد» همکاری نزدیکی دارد (مطلب توضیحات پرشین گارد در وب آموز). این افراد با همکاری یکدیگر، شبکهای از کلاهبرداران را تشکیل دادهاند که در کشورهای مختلف، به ویژه ترکیه، فعالیت میکنند. ترکیه به عنوان پناهگاهی برای این کلاهبرداران تبدیل شده است، جایی که آنها به راحتی فعالیتهای غیرقانونی خود را انجام میدهند و از مردم کشورهای دیگر به خصوص ایران، سوءاستفاده میکنند.
پروندههای قانونی سید مهداد خاتمی در ایران
سید مهداد خاتمی در ایران پروندههای متعدد کلاهبرداری و قمار در ایران دارد.
بر طبق دیتابیسی که به دست وب آموز رسیده است، مهداد خاتمی رتبه ۸۰ در هرم شبکه هرمی و پانزی یونیک فاینانس داشته و نشان از این دارد که جزو اولین نفراتی بوده است که به این شبکه ملحق شده و به عضویت و جذب افراد برای این شبکهها میپردازد.
این پروندهها نشاندهنده فعالیتهای غیرقانونی و مخرب او هستند که به ضرر مردم و سرمایهگذاران تمام میشود. وی با استفاده از هویتهای جعلی و تغییر مداوم محل اقامت خود، از دستگیری و پیگرد قانونی میگریزد.
نحوه شناسایی و اجتناب از کلاهبرداریهای اینترنتی مانند ICBroker
بررسی مجوزها: همیشه قبل از سرمایهگذاری، مجوزهای شرکت را بررسی کنید و مطمئن شوید که از نهادهای معتبر نظارتی مجوز دارند.
جستجو در اینترنت: با استفاده از ابزارهایی مانند “گوگل ترندز” میتوانید ببینید که آیا سایت مورد نظر در کشورهای دیگر نیز شناخته شده است یا خیر. اگر سایت تنها در کشور شما شناخته شده باشد، احتمال کلاهبرداری بودن آن بیشتر است.
همانطور که در تصویر میبینید، عبارت icbroker تنها در ایران جستجو شده است و این امر نشان از آن دارد که این شبکه کلاهبرداری، هدف خود را روی کشور ایران قرار داده است.
مشورت با افراد متخصص: قبل از هر گونه سرمایهگذاری، با افراد متخصص در زمینه مالی مشورت کنید و از تجربیات آنها بهره ببرید.
آموزش و افزایش آگاهی: با مطالعه مقالات، کتابها و منابع آموزشی معتبر، آگاهی خود را در زمینههای مالی و سرمایهگذاری افزایش دهید تا بتوانید بهتر تصمیمگیری کنید.
نتیجهگیری در مورد کلاهبرداری ICBroker
کلاهبرداریهای اینترنتی به دلیل پیچیدگی و نوآوری در روشهای خود، میتوانند حتی افراد با تجربه را نیز به دام بیندازند. اما با افزایش آگاهی و استفاده از ابزارهای مناسب، میتوان از این گونه کلاهبرداریها جلوگیری کرد. به یاد داشته باشید که هیچ سودی بدون ریسک نیست و همیشه قبل از هر گونه سرمایهگذاری، تحقیقات لازم را انجام دهید و از منابع معتبر استفاده کنید.
سید مهداد خاتمی یکی از کلاهبردارانی است که با استفاده از اینترنت و تبلیغات فریبنده، به سوءاستفاده از مردم پرداخته و سرمایههای آنان را به سرقت میبرد. بررسیها نشان میدهد که فعالیتهای او در پوششهای مختلف انجام میشود و او با همدستان خود شبکهای گسترده از کلاهبرداران را تشکیل داده است.
رسانه ایران بروکر (آرشیو) نیز گزارش بسیار کاملی در مورد این بروکر کلاهبرداری منتشر کرده است.
در یوتیوب وب آموز نیز یک لایو در رابطه با ICBroker برگزار شده است: