پانزیکلاهبرداری

نگاهی مختصر به زندگی برنارد میداف بزرگترین کلاهبردار پانزی دنیا

برنارد میداف دانشجوی انصرافی رشته حقوق که پس از ناکام ماندن در تحصیلات خود در این رشته، به عنوان غریق نجات در سواحل لانگ آیلند مشغول به فعالیت شد.

میداف پس از مدتی با ۵ هزار دلار سرمایه، شرکت خود را تاسیس کرد. طولی نکشید که این شرکت جزو یکی از ۵ شرکت تاثیرگذار بازار بورس آمریکا شد و از طرفی میداف نیز یکی از سرمایه دارترین افراد در آمریکا شناخته شد.

اما متاسفانه بخت با برنارد میداف یار نبود و در سال ۲۰۰۸ برنارد به عنوان بزرگترین کلاهبردار دنیا با رقم کلاهبرداری ۶۵ بیلیون دلار دستگیر و به جرم کلاهبرداری پانزی به ۱۵۰ سال زندان محکوم شد.

وی با اصل سرمایه مشتریانش و ایجاد یک سیستم هرمی کلاهبرداری را آغاز کرد. نحوه پرداخت سود هم به این صورت بود که سود سهام هر یک از مشتریان خود را با اصل سرمایه آخرین مشتری که به مجموعه می پیوست پرداخت می نمود.

تنها دو سال بعد از سرنوشت بد پدر، پسر برنارد میداف نیز خود را حلق آویز کرد. انگیزه او بعد از انجام این کار هم ترس از پیدا نکردن کار بود (به‌دلیل کلاهبرداری پدر).

کار این خانواده به جایی رسیده که امروزه حتی همسر برنارد میداف هم که زندگی بسیار معمولی دارد از دید خبرنگاران مخفی نمی ماند و حتی کوچکترین حرکات وی از جمله خرید کردن نیز زیر ذره بین خبرنگاران می باشد.

در پرونده میداف که بزرگترین کلاهبرداری پانزی در دنیا نام گرفت، پیکان کم کاری به سمت کمیسیون اوراق بهادار و بورس آمریکا رفت چرا که در بررسی این سرمایه گذاری ها اهمال کرده بود.

در نظر داشته باشید که این کلاهبردار تا پیش از بازداشت حتی یک شاکی خصوصی هم نداشت! این در حالی بود که سرمایه ای که میداف اعلام کرد، از اساس جعلی بود.

یک مقایسه!

بنظر شما اگر میداف ایران بود بر اساس قوانین فعلی مملکت چه سرنوشتی در انتظارش بود؟

بیاید فراموش کنیم که اگر در ایران پول داشته باشید مانعی به نام قانون جلوی شما وجود ندارد. پس با فرض اینکه میداف فراتر از قانون نیست و از طرفی همه ما میدانیم که میداف در حال کلاهبرداری است، پلیس فتا به این دلیل که این فرد شاکی ندارد براحتی از کنار این موضوع می گذشت. قوه قضاییه نیز از وجود فردی به نام میداف بی اطلاع می بود!

این ها موارد عجیبی نیستند و همانطور که میدانید هر روز در ایران در حال رخ دادن می باشند؛ این روزها هر دزدی صاحب یک کسب و کار پانزی می باشد و ناظر مملکت نیز منتظر شاکی نشسته است!

در بدترین حالت حتی اگر میداف ایرانی تعداد محدودی شاکی هم میداشت نیز با بازگرداندن سرمایه آن ها براحتی ماجرا را ختم به خیر می کرد.

پیام وب آموز:

دزدی در جوامع سالم‌تر حرکت پسندیده و درستی نیست و زشت می باشد و هیچ فردی فراتر از قانون نیست

برای اطلاعات بیشتر در رابطه با زندگی برنارد میداف می توانید فیلم the wizard of lies (جادوگر دروغ ها) که بر اساس زندگی این کلاهبردار ساخته شده است را ببینید.

لینک کوتاه : webamooz.com/?p=22679

نویسنده

نویسنده وب آموز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا